December 2004 ...  Speurtocht naar  'het' schip

We hebben allebei ons eigen eisenlijstje, met daarop vele verschillen. Co bekijkt het vanuit zeiltechnisch en veilig oogpunt. Anja is meer van het gemak en het praktische. Natuurlijk is er één overeenkomst; Co moet binnen een 'bijna' stahoogte hebben en moet ergens goed kunnen liggen. Dit punt brengt ons dus sowieso bij een iets groter jacht dan we hadden (een Dufour 31). We zitten uren achter de computer, gaan een paar weekenden op pad en natuurlijk worden een heleboel schepen afgekeurd. Wel wordt langzaam duidelijk wat zou kunnen; Jeanneau Sun Fizz,  Sun Magic of een Sun Legend. De Sun Fizz valt af doordat geen enkel bed lang genoeg blijkt voor Co, de Sun Magic is toch wel erg groot en steekt wel erg diep. Blijft de Sun Legend over, en deze worden erg weinig te koop aangeboden. We vinden er één in Blankebergen, de Wendune, uit 1990.
Ziet er zeker van binnen goed uit. Moeten wel nieuwe zeilen op (dat kost geld!) en we missen wat technisch vernuft wat wij toch wel nodig denken te hebben. Alleen met kopen zijn we er dus niet, maar helaas onze onderhandelingstactiek blijkt niet te werken en we missen letterlijk de boot.
Gelukkig is het kerstvakantie en is er volop tijd om weer achter de computer te kruipen. Grenzen verleggen en ook  buiten Nederland op zoek. Zuid-Engeland, Spanje, Griekenland , Zuid-Frankrijk, niet echt handig in een weekendje op en neer. Maar ja, je moet wat. Na heel wat e-mailverkeer met diverse jachtmakelaars besluiten we het tweede weekend van januari af te reizen naar Le Havre,