Maart 2005... Time flies ... 

Volgens mijn vriendin Anke zitten we momenteel in de fase "volharding". Op momenten dat ik het echt even niet meer zie zitten is dit dan ook het woord dat alle stemmetjes in mijn hoofd in koor roepen. En zowaar het helpt ...! Terugkijkend op de hele maand is het een waarheid als een koe; de tijd vliegt en er is nog steeds genoeg te doen, maar we hebben ook weer een heleboel gedaan.
- Het project "Stroomvoorziening" is afgerond en het werkt. Gewoon de stekker in het stopcontact en je kan stofzuigen, broodbakken of  je haar föhnen. Natuurlijk zonder walstroom aansluiting. We hebben toch besloten om er nog een accu bij te plaatsen (totaal zijn het er nu 4) om alle opgewekte energie optimaal te kunnen opslaan.
- De motor is getest en doet het.  
- Alle (nieuwe) plafonnières en lampen zijn aangesloten.
- De buitenbedieningsknoppen van de elektrische ankerlier zijn gemonteerd en aangesloten.
- De buitendouche is aangesloten.
- We hebben contact opgenomen met Wim Wielhouwer, de "zeekaartenleverancier" voor alle vertrekkers (0186-571140). Na een (super gastvrij) avondje overleggen wat wel en wat niet zijn we in het bezit gekomen van bijna 30 kaarten (we missen er nog een stuk of 10, maar ook dat komt wel goed volgens Wim) die onze hele geplande route beslaan. Wim en Celestine, nogmaals bedankt!
- De vloerbedekking in de voorpunt is vernieuwd.
- De opbergbakken achter de kussens in de zithoek zijn geschilderd (Maurice bedankt!).
- De bakboordhut is opnieuw bekleed en dat was met recht een plakkerig klusje.
- De toiletpot is opnieuw geplaatst. Toen bleek dat er een aantal slangen lekten hebben we alles maar meteen vernieuwd. Soms is dat toch echt de beste oplossing. 
- Alle kussenhoezen zijn gewassen en er liggen er al een paar aan boord. Stuurboord achter is momenteel onze 'modelhut'."
- De kasten zijn allemaal klaar. "Co toppie, ik wist niet dat er ook nog een goede timmerman in je zat". 
- Diverse hang- en sluitwerk is vervangen en de rest doen we onderweg (stel je voor dat we ons gaan vervelen).
Naast een drukke klusmaand was het ook nog een drukke sociale maand. Co zijn moeder werd 70 en zijn vader werd 75. Feestje! Als cadeau een computer zodat ze met ons kunnen e-mailen, uitleggen hoe dat moet is nog een klus op zich. 
Daarnaast hadden we nog de opening van Hotel Grand Café de Heeren van Noortwijck van Co zijn zus en zwager. Tip: zin in een betaalbaar hapje en drankje in een sfeervolle ambiance dan moet je hier zijn, www.heerenvannoortwyck.nl. (En dit is echt zo want wij worden hier niet eens voor gesponsord.)
Het einde van alle klussen komt in zicht, gelukkig maar want onze voorbereidingstijd is ook bijna voorbij. De nieuwe naam staat er eindelijk op (wij zijn niet bijgelovig), de ICP is aangevraagd, een laatste lekkage in de kuip is opgelost en waarschijnlijk komt dit omdat Co de spiegel in de natte cel kapot heeft laten vallen; scherven brengen geluk. We hadden het plan om met Pasen lekker te gaan inzeilen, dat feest ging niet door. Maar niet getreurd we hebben strakjes een half jaar de tijd.